fr

Barbecue

Barbecue

Steek het vuur op voorhand aan en laat het vlees op temperatuur komen.

___
Als u een traditionele houtskoolbarbecue gebruikt, steek dan het vuur minstens 45 minuten op voorhand aan. Zo gloeit de houtskool genoeg om het vlees te braden, maar zijn er geen vlammen die het doen aanbranden.
Haal het vlees een uur voordat het op de barbecue moet, uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Zo kunt u het mooi gelijkmatig bakken. Vlees dat net uit de koelkast komt, kan in het midden koud blijven terwijl de buitenkant al gaar is ... 
Opgelet: laat het vlees niet in de zon liggen, maar op een schotel met een beschermend laagje vershoudfolie erover!

Hou de bereidingstijd in het oog.

___
Reken 25 minuten voor varkensvlees en kip. Lams- en rundvlees nemen 10 minuten in beslag.
Let op met brochettes: zorg ervoor dat alle stukjes vlees ongeveer even groot zijn, zodat ze gelijkmatig kunnen garen. Iedereen heeft een andere voorkeur als het op de bakwijze van zijn of haar vlees aankomt. Vraag uw gasten dus gerust hoe zij hun vlees het liefst lusten!

Bak steaks als een chef.

___
Om de baktijd van uw vlees te bepalen, kunt u een trucje proberen waarbij u uw handpalm als referentiepunt gebruikt.
Wilt u saignant gebakken vlees, hou dan uw wijsvinger en duim tegen elkaar. Duw met de wijsvinger van uw andere hand zachtjes op het 'kussentje' onderaan uw duim. Duw daarna zachtjes op de steak. Als deze hetzelfde aanvoelt, is uw steak saignant gebakken. Als hij zachter is, moet het vlees nog iets langer op de barbecue blijven liggen!
Wilt u iets minder saignant gebakken vlees? Hou dan uw duim en middelvinger tegen elkaar.
Voor een à point gebakken steak gebruikt u uw ringvinger en als het vlees bien cuit moet zijn, doet u hetzelfde met uw pink!

Zorg voor afwisseling ...

___
Wie het over barbecue heeft, denkt vaak in de eerste plaats aan vlees. Maar er zijn heel wat groenten die ook op de barbecue kunnen en waarmee u lekker kunt variëren. Enkele ideetjes ter inspiratie: schijfjes courgette of ui, reepjes paprika, gehalveerde witloofstronken ... Laat uw fantasie de vrije loop!

Vergeet het dessert niet!

___
Fruitbrochettes met stukjes gele perzik, aardbeien, banaan en ananas zijn heerlijk op de barbecue! Werk ze af met een hemels zachte toets door ze op te dienen met een streepje So Light slagroom.

Maak uw rooster goed schoon.

___
Met een schoon barbecuerooster voorkomt u dat smaken zich per ongeluk zouden mengen.
Daarom is dit een belangrijke tip voor liefhebbers van vlees en vis. 
Wacht niet tot het rooster afgekoeld is. Zodra u klaar bent met bakken en alles verteerd is, kunt u het rooster schoonmaken door er krachtig met een halve ui over te wrijven! 

HET PERFECTE RECEPT VOOR DIT ARTIKEL

___
mayonaise, tofu, wortel, kruiden

Feestelijke mayonaise

  • Tijd 10 min
  • Moeilijkheid
  • Budget
Lees het recept

Steek de barbecue alvast aan

___

Een barbecue (of 'BBQ' voor de vrienden) is de zomerse feestmaaltijd bij uitstek. Vooral wanneer de zon schijnt, is hij erg populair. Barbecueën is gezellig en wordt overal ter wereld gedaan, zowel door beginners als door professionals. Toch komt er wat bij kijken om een geslaagde barbecue te organiseren.
Met onze tips wordt u de koning van de barbecue. Al uw gasten zullen onder de indruk zijn!