Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het Balade-nieuws!
Ik wil me inschrijven voor de maandelijkse digitale nieuwsbrief van Balade en zo op de hoogte blijven van het laatste nieuws: nieuwtjes, wandeltochten, artikels, recepten,…
Ik ga akkoord en schrijf me in voor de digitale nieuwsbrief van Balade
Door dit formulier te versturen, erken ik dat ik kennis heb genomen van het Charter voor de bescherming van persoonsgegevens van Corman, van de daarin vermelde verwerkingen en van de rechten die mij zijn toegekend, en geef ik dus toestemming voor het gebruik van mijn persoonsgegevens door Corman.
Steek het vuur op voorhand aan en laat het vlees op temperatuur komen.
Als u een traditionele houtskoolbarbecue gebruikt, steek dan het vuur minstens 45 minuten op voorhand aan. Zo gloeit de houtskool genoeg om het vlees te braden, maar zijn er geen vlammen die het doen aanbranden.
Haal het vlees een uur voordat het op de barbecue moet, uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Zo kunt u het mooi gelijkmatig bakken. Vlees dat net uit de koelkast komt, kan in het midden koud blijven terwijl de buitenkant al gaar is ...
Opgelet: laat het vlees niet in de zon liggen, maar op een schotel met een beschermend laagje vershoudfolie erover!
Hou de bereidingstijd in het oog.
Reken 25 minuten voor varkensvlees en kip. Lams- en rundvlees nemen 10 minuten in beslag.
Let op met brochettes: zorg ervoor dat alle stukjes vlees ongeveer even groot zijn, zodat ze gelijkmatig kunnen garen. Iedereen heeft een andere voorkeur als het op de bakwijze van zijn of haar vlees aankomt. Vraag uw gasten dus gerust hoe zij hun vlees het liefst lusten!
Bak steaks als een chef.
Om de baktijd van uw vlees te bepalen, kunt u een trucje proberen waarbij u uw handpalm als referentiepunt gebruikt.
Wilt u saignant gebakken vlees, hou dan uw wijsvinger en duim tegen elkaar. Duw met de wijsvinger van uw andere hand zachtjes op het 'kussentje' onderaan uw duim. Duw daarna zachtjes op de steak. Als deze hetzelfde aanvoelt, is uw steak saignant gebakken. Als hij zachter is, moet het vlees nog iets langer op de barbecue blijven liggen!
Wilt u iets minder saignant gebakken vlees? Hou dan uw duim en middelvinger tegen elkaar.
Voor een à point gebakken steak gebruikt u uw ringvinger en als het vlees bien cuit moet zijn, doet u hetzelfde met uw pink!
Zorg voor afwisseling ...
Wie het over barbecue heeft, denkt vaak in de eerste plaats aan vlees. Maar er zijn heel wat groenten die ook op de barbecue kunnen en waarmee u lekker kunt variëren. Enkele ideetjes ter inspiratie: schijfjes courgette of ui, reepjes paprika, gehalveerde witloofstronken ... Laat uw fantasie de vrije loop!
Vergeet het dessert niet!
Fruitbrochettes met stukjes gele perzik, aardbeien, banaan en ananas zijn heerlijk op de barbecue! Werk ze af met een hemels zachte toets door ze op te dienen met een streepje So Light slagroom.
Maak uw rooster goed schoon.
Met een schoon barbecuerooster voorkomt u dat smaken zich per ongeluk zouden mengen.
Daarom is dit een belangrijke tip voor liefhebbers van vlees en vis.
Wacht niet tot het rooster afgekoeld is. Zodra u klaar bent met bakken en alles verteerd is, kunt u het rooster schoonmaken door er krachtig met een halve ui over te wrijven!
Een barbecue (of 'BBQ' voor de vrienden) is de zomerse feestmaaltijd bij uitstek. Vooral wanneer de zon schijnt, is hij erg populair. Barbecueën is gezellig en wordt overal ter wereld gedaan, zowel door beginners als door professionals. Toch komt er wat bij kijken om een geslaagde barbecue te organiseren.
Met onze tips wordt u de koning van de barbecue. Al uw gasten zullen onder de indruk zijn!
Deze site is de institutionele internetsite van de merk BALADE. Op deze site is het Belgisch recht van toepassing.
De erin opgenomen informatie kan technische onjuistheden of tikfouten bevatten. Ze is niet noodzakelijk volledig noch compleet, en kan zonder voorafgaande kennisgeving worden aangepast. In die zin vervangt deze informatie geenszins het professioneel advies dat u vanwege onze medewerkers kunt ontvangen.
Door deze site te gebruiken erkent de bezoeker dat hij de mogelijkheid heeft gehad om van deze waarschuwing kennis te nemen.
Behoudens uitdrukkelijke vermelding zijn de inhoud, de pagina's, de scripts, de iconen of geluiden van deze site volledig en exclusief eigendom van S.A. CORMAN. Iedere productie, reproductie of weergave van deze site, hetzij volledig, hetzij gedeeltelijk (tekst, beeld of geluid), op eender welke informatiedrager, is verboden.
De niet-naleving van dit verbod stemt overeen met een vervalsing die de strafrechtelijke burgerlijke aansprakelijkheid van de vervalser kan impliceren.
Het is strikt verboden om de namen of de merken BALADE of hun grafische voorstelling, hetzij alleen, hetzij in combinatie met andere namen, om welke reden dan ook en met name voor publicitaire doeleinden, te gebruiken of te reproduceren zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van S.A. CORMAN. Deze namen en merken zijn overal ter wereld beschermd.
S.A. CORMAN is niet verantwoordelijk voor de inhoud van eender welke andere site waartoe u toegang zou kunnen hebben via de BALADE-site.
Evenmin is S.A. CORMAN verantwoordelijk voor de inhoud van de sites die naar de site van Balade verwijzen.
In geen geval mag de aansprakelijkheid van S.A. CORMAN worden ingeroepen voor eender welke materiële of immateriële, speciale, directe of indirecte schade die met name zou voortvloeien uit de raadpleging en/of het gebruik van deze site of van andere sites die eraan gelinkt zijn, zoals het gebruik van tekst-, geluids- of visuele informatie die erop verzameld zou kunnen zijn, en met name uit eender welk financieel of commercieel nadeel en het verlies van programma's of gegevens in zijn informatica- of ander systeem.
Wat voorafgaat wordt uitdrukkelijk overeengekomen door iedere gebruiker van de site.