Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het Balade-nieuws!
Ik wil me inschrijven voor de maandelijkse digitale nieuwsbrief van Balade en zo op de hoogte blijven van het laatste nieuws: nieuwtjes, wandeltochten, artikels, recepten,…
Ik ga akkoord en schrijf me in voor de digitale nieuwsbrief van Balade
Door dit formulier te versturen, erken ik dat ik kennis heb genomen van het Charter voor de bescherming van persoonsgegevens van Corman, van de daarin vermelde verwerkingen en van de rechten die mij zijn toegekend, en geef ik dus toestemming voor het gebruik van mijn persoonsgegevens door Corman.
Vaak denken we bij lichte en evenwichtige maaltijden aan gerechten zonder smaak of kleur. Maar wie zegt eigenlijk dat gezond niet samengaat met smaak en genot?
Om maaltijden te bereiden die licht verteerbaar zijn maar toch heel veel smaak bevatten, raadt Sophie Bourlet ons aan om kruiden te gebruiken. “Ik adviseer altijd een bepaalde hoeveelheid specerijen per dag. Ze brengen niet alleen meer smaak, vaak hebben ze ook ontstekingsremmende en kankerwerende effecten.” Kurkuma, gember, curry, kruidnagel, … laat je goesting en creativiteit mee bepalen wat je gebruikt. Om je maaltijden nog meer te kruiden, kan je peterselie, basilicum, koriander of munt gebruiken, ook zij geven je gerechten meer smaak. Het maakt niet uit of je verse of gedroogde kruiden gebruikt, wel waar ze vandaan komen. “Gemalen kruiden zijn uiteraard gemakkelijker, maar het is belangrijker dat je kiest voor biologische producten, daar worden immers geen pesticiden voor gebruikt. Smaakmakers kan je ook zelf kweken, zo heb je altijd iets bij de hand.”
Specerijen toevoegen aan je gerechten geeft ze meer smaak, en ze beperken je zoutverbruik. “Als je vindt dat de kip te weinig smaak heeft, voeg dan kruiden toe in plaats van zout. Maar wat nog belangrijker is, is het beperkt gebruik van ketchup en mayonaise! Je smaakt niet alleen weinig van het gerecht, ze zitten ook vol vet en verborgen suikers.”
Trage bereiding
Nog volgens Sophie Bourlet is ook de bereidingswijze van belang. “Kies ervoor om je gerechten langzaam te bereiden, zo blijft de kwaliteit en de smaak van de voeding bewaard. Bij een bereiding op hoge temperatuur loop je het risico op aangebrande voeding en kunnen er toxische stoffen vrijkomen.” Kies dus voor bakken op lage temperatuur, met een beetje boter om aanbranden te voorkomen, of stoom met wat kruiden en specerijen om de smaak van je producten te verrijken.
Deze site is de institutionele internetsite van de merk BALADE. Op deze site is het Belgisch recht van toepassing.
De erin opgenomen informatie kan technische onjuistheden of tikfouten bevatten. Ze is niet noodzakelijk volledig noch compleet, en kan zonder voorafgaande kennisgeving worden aangepast. In die zin vervangt deze informatie geenszins het professioneel advies dat u vanwege onze medewerkers kunt ontvangen.
Door deze site te gebruiken erkent de bezoeker dat hij de mogelijkheid heeft gehad om van deze waarschuwing kennis te nemen.
Behoudens uitdrukkelijke vermelding zijn de inhoud, de pagina's, de scripts, de iconen of geluiden van deze site volledig en exclusief eigendom van S.A. CORMAN. Iedere productie, reproductie of weergave van deze site, hetzij volledig, hetzij gedeeltelijk (tekst, beeld of geluid), op eender welke informatiedrager, is verboden.
De niet-naleving van dit verbod stemt overeen met een vervalsing die de strafrechtelijke burgerlijke aansprakelijkheid van de vervalser kan impliceren.
Het is strikt verboden om de namen of de merken BALADE of hun grafische voorstelling, hetzij alleen, hetzij in combinatie met andere namen, om welke reden dan ook en met name voor publicitaire doeleinden, te gebruiken of te reproduceren zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van S.A. CORMAN. Deze namen en merken zijn overal ter wereld beschermd.
S.A. CORMAN is niet verantwoordelijk voor de inhoud van eender welke andere site waartoe u toegang zou kunnen hebben via de BALADE-site.
Evenmin is S.A. CORMAN verantwoordelijk voor de inhoud van de sites die naar de site van Balade verwijzen.
In geen geval mag de aansprakelijkheid van S.A. CORMAN worden ingeroepen voor eender welke materiële of immateriële, speciale, directe of indirecte schade die met name zou voortvloeien uit de raadpleging en/of het gebruik van deze site of van andere sites die eraan gelinkt zijn, zoals het gebruik van tekst-, geluids- of visuele informatie die erop verzameld zou kunnen zijn, en met name uit eender welk financieel of commercieel nadeel en het verlies van programma's of gegevens in zijn informatica- of ander systeem.
Wat voorafgaat wordt uitdrukkelijk overeengekomen door iedere gebruiker van de site.