fr

Een ochtendroutine om in vorm te blijven!

Een ochtendroutine om in vorm te blijven!

Een ochtendroutine om in vorm te blijven!

___
Heb je ’s morgens en op andere momenten van de dag vaak het gevoel dat je niet genoeg energie hebt? Wil je daar graag verandering in brengen, maar weet je niet hoe?
Goed nieuws. Sportcoach Bruno Bériot geeft je enkele tips voor meer energie van zodra je opstaat.

Waarom is een ochtendroutine belangrijk?

___
Een ochtendroutine invoeren lijkt een hele uitdaging, onze dagen zijn immers al tot op de minuut gepland en we zoeken non-stop naar manieren om ’s morgens meer tijd te winnen. En toch zou de wekker een beetje vroeger zetten alleen maar voordelen hebben volgens Bruno Bériot. “Alles is een kwestie van timing tegenwoordig. We zetten onze wekker zo laat mogelijk, want we gaan veel te laat naar bed. Maar als je wekker 5 minuten vroeger afgaat en je rustig de tijd neemt om wakker te worden, krijgt je dag een heel andere dynamiek.” Een ochtendroutine volgen zou volgens onze sportcoach heel doeltreffend zijn om je lijf op gang te trekken en met een hoog energiepeil de werkdag te trotseren.

Welke oefeningen zijn geschikt?

___
Om je dag goed in te zetten begin je volgens Bruno Bériot best met ademhalingsoefeningen. “Rek je eens goed uit voor je opstaat en ga dan op handen en knieën op bed zitten. Adem in door je neus en maak je rug hol om je bekken naar voren te kantelen. Als je borstkas gevuld is met lucht, adem je langzaam uit langs je mond en maak je je rug bol. Doe dit drie keer na elkaar en adem telkens diep in en uit.” De oefening geeft je niet alleen een gevoel van rust, je gewrichten, je spieren en je cardiovasculair systeem krijgen ook een kickstart.
 
De tweede oefening van Bruno Bériot is heel eenvoudig en vraagt geen extra tijd in je drukke schema. “Ga op één been staan terwijl je je tanden poetst! Het lijkt onbeduidend, maar door deze oefening kan je centraal zenuwstelstel alle dieperliggende spieren gaan activeren. Poets je bovenste rij tanden bijvoorbeeld op je linkerbeen en switch dan voor de onderste rij op je rechterbeen.

Volhouden voor een gegarandeerd resultaat!

___
Regelmaat is onontbeerlijk als je wilt dat deze ochtendroutine een positief effect heeft op je lichaam. “Als je deze oefeningen eens om de veertien dagen doet, zal je er niet veel van merken. Regelmaat is belangrijk voor élke vorm van lichaamsbeweging.” Als je deze ochtendroutine elke dag toepast, zal je na een week of twee oefenen resultaat voelen.

HET PERFECTE RECEPT VOOR DIT ARTIKEL

___
spinazie, smoothie, banaan

Go Green smoothie

  • Tijd 6 min
  • Moeilijkheid
  • Budget
Lees het recept