Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het Balade-nieuws!
Ik wil me inschrijven voor de maandelijkse digitale nieuwsbrief van Balade en zo op de hoogte blijven van het laatste nieuws: nieuwtjes, wandeltochten, artikels, recepten,…
Ik ga akkoord en schrijf me in voor de digitale nieuwsbrief van Balade
Door dit formulier te versturen, erken ik dat ik kennis heb genomen van het Charter voor de bescherming van persoonsgegevens van Corman, van de daarin vermelde verwerkingen en van de rechten die mij zijn toegekend, en geef ik dus toestemming voor het gebruik van mijn persoonsgegevens door Corman.
Traditiegetrouw bestaat brood uit een reeks eenvoudige basisingrediënten: water, gist en bloem dat geschikt is voor broodbereidingen. Die bloem op basis van tarwe, rogge, spelt of ander graan bevat gluten, zodat het deeg kan rijzen.
Vandaag is brood zonder gluten steeds populairder. Het wordt gemaakt van granen die in principe niet voor brood geschikt zijn, zoals maïs, boekweit of gierst bijvoorbeeld, dat het brood een iets minder luchtige textuur geeft maar wel een uitgesproken smaak. Deze broodbereidingen gaan dus zeker ook mensen zonder glutenintolerantie of –allergie aangenaam verrassen!
De klassiekers
Voor het ontbijt, de lunch of als avondeten: brood eet je om het even wanneer. Bij het ontbijt combineren we het vaker met iets zoets zoals confituur, fruit of chocolade. ’s Middags is het een dankbare en praktische lunch op het werk of op school, met hartig beleg. ’s Avonds is niets lekkerder dan een sneetje knapperig boerenbrood bij een tasje warme soep of om dat laatste restje saus mee op te deppen.
Ook bij familiebijeenkomsten of een avondje onder vrienden is brood graag van de partij! Gevuld met olijven als aperitiefhapje, met gedroogde vruchten bij een kaas- en wijnavond, of als onmisbaar krentenbrood bij een sneetje heerlijke foie gras tijdens de eindejaarsfeesten.
Boterhammen uit alle hoeken van de wereld
Een brunch of een lunch is de ideale gelegenheid om je gasten te verrassen met creatieve boterhammen, waarbij je je inspiratie haalt uit verschillende landen. Vertrek in Scandinavië met een stevig roggebroodje belegd met blokjes gerookte vis, dille en zure room. Zet vervolgens koers naar Griekenland voor een mengeling van feta, tomaatjes en komkommer geserveerd op kleine pitabroodjes. De volgende stop is Spanje, waar je geniet van een sneetje geroosterd brood met look en gegarneerd met verse tomatenpuree en olijfolie.
Wil je graag nog meer ideeën, ga dan zeker eens kijken naar onze boterhamrecepten!
Het is duidelijk, met een weinig inspiratie kan je met brood eindeloos variëren…
Brood: basisvoedsel dat we moeten herontdekken
Al millennia lang ligt er brood op de plank en dat zal nog even zo blijven. Bij een gerecht hoort wat brood, zo simpel is het. Het eerste brood zou meer dan 30.000 jaar v.Chr. gebakken zijn, maar uiteraard was dat niet in de vorm die wij nu kennen. Het brood van bij je bakker heeft immers een immense evolutie meegemaakt. Tegenwoordig vind je brood in alle vormen, kleuren en smaken, en is er voor ieder wat wils.
Deze site is de institutionele internetsite van de merk BALADE. Op deze site is het Belgisch recht van toepassing.
De erin opgenomen informatie kan technische onjuistheden of tikfouten bevatten. Ze is niet noodzakelijk volledig noch compleet, en kan zonder voorafgaande kennisgeving worden aangepast. In die zin vervangt deze informatie geenszins het professioneel advies dat u vanwege onze medewerkers kunt ontvangen.
Door deze site te gebruiken erkent de bezoeker dat hij de mogelijkheid heeft gehad om van deze waarschuwing kennis te nemen.
Behoudens uitdrukkelijke vermelding zijn de inhoud, de pagina's, de scripts, de iconen of geluiden van deze site volledig en exclusief eigendom van S.A. CORMAN. Iedere productie, reproductie of weergave van deze site, hetzij volledig, hetzij gedeeltelijk (tekst, beeld of geluid), op eender welke informatiedrager, is verboden.
De niet-naleving van dit verbod stemt overeen met een vervalsing die de strafrechtelijke burgerlijke aansprakelijkheid van de vervalser kan impliceren.
Het is strikt verboden om de namen of de merken BALADE of hun grafische voorstelling, hetzij alleen, hetzij in combinatie met andere namen, om welke reden dan ook en met name voor publicitaire doeleinden, te gebruiken of te reproduceren zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van S.A. CORMAN. Deze namen en merken zijn overal ter wereld beschermd.
S.A. CORMAN is niet verantwoordelijk voor de inhoud van eender welke andere site waartoe u toegang zou kunnen hebben via de BALADE-site.
Evenmin is S.A. CORMAN verantwoordelijk voor de inhoud van de sites die naar de site van Balade verwijzen.
In geen geval mag de aansprakelijkheid van S.A. CORMAN worden ingeroepen voor eender welke materiële of immateriële, speciale, directe of indirecte schade die met name zou voortvloeien uit de raadpleging en/of het gebruik van deze site of van andere sites die eraan gelinkt zijn, zoals het gebruik van tekst-, geluids- of visuele informatie die erop verzameld zou kunnen zijn, en met name uit eender welk financieel of commercieel nadeel en het verlies van programma's of gegevens in zijn informatica- of ander systeem.
Wat voorafgaat wordt uitdrukkelijk overeengekomen door iedere gebruiker van de site.