fr

Crème brulée van bloemkool met notencrème en wortelchips

Crème brulée van bloemkool met notencrème en wortelchips
  • Tijd 90 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Ingrediënten

voor 2 personen
___
  • 200g bloemkool
  • 40cl Balade-room 19%, OMEGA, SO LIGHT 5%, VITAL 12% of 0% LACTOSE
  • 4 takjes dille
  • 30g walnoten
  • 1 snuifje(s) nootmuskaat
  • 200g wortelen
  • 2 el maïzena
  • 4 eigelen
  • 1 tl bruine suiker (cassonade)

Crème brulée van bloemkool met notencrème en wortelchips

Crème brulée van bloemkool met notencrème en wortelchips
  • Tijd 90 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

  • Snij de bloemkool in roosjes en kook ze in een pot met licht gezouten kokend water, tot de bloemkool zacht is (ongeveer 20 minuten).
  • Voeg de Balade-room 19%, OMEGA, SO LIGHT 5%, VITAL 12% of 0% LACTOSE, de eigelen en de walnoten toe. Mix de bereiding en giet in een schaal. Plaats in de oven en laat 1 uur garen op 130 °C.
  • Schil de wortelen en snijd ze in fijne schijfjes. Rol ze door de maïzena en frituur ze tot ze krokant zijn.
  • Strooi de cassonade grof over de roombereiding en karamelliseer de suiker met een gasbrander. Werk af met de gefrituurde wortelschijfjes en enkele takjes dille.
  • Nu nog opdienen, en smullen van je culinaire Balade-avontuur!
Tip: Aarzel niet om wat nootmuskaat aan de bereiding toe te voegen als je je gerecht wat kruidiger wenst.