fr

Wentelteefjes met gele wortels en geroosterde hazelnoten

Wentelteefjes met gele wortels en geroosterde hazelnoten
  • Tijd 30 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Ingrediënten

voor 2 personen
___
  • 8 sneetjes briochebrood
  • 400g gele wortelen
  • 400g rode wortelen
  • 100g geroosterde hazelnoten
  • 1 handvol(len) mesclunsla
  • 2 eiren
  • 1 el olijfolie
  • Zout en peper
  • 80cl Balade ROOM 19%, OMEGA, SO LIGHT 5%, VITAL 12% of 0% LACTOSE
  • 100g Balade-boter (HALFVOL, OMEGA 3, SO LIGHT, VITAL of 0% LACTOSE)

Wentelteefjes met gele wortels en geroosterde hazelnoten

Wentelteefjes met gele wortels en geroosterde hazelnoten
  • Tijd 30 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

  • Snijd de rode wortelen in schijfjes en stoom of kook ze 20 minuten in wat gezouten water. Mix de wortelen tot fijne puree en voeg 40 cl Balade-room naar keuze en 10 cl water toe. Kruid naar smaak met peper en zout en doe de puree in een pannetje.
  • Snijd de gele wortelen in schijfjes en stoom of kook ze 20 minuten in wat gezouten water. Mix de wortelen tot fijne puree.
  • Kluts de eieren en 40 cl Balade-room naar keuze met een vork in een diep bord. Voeg de gele wortelpuree toe.
  • Wentel de sneetjes briochebrood door de bereiding.
  • Laat de Balade-boter schuimen in een hete pan en leg er de sneetjes brood in. Bak ze in twee minuten goudbruin op matig vuur. Draai ze regelmatig om. Plet de hazelnoten en voeg ze toe in de pan.
  • Nu nog opdienen met wat mesclun besprenkeld met olijfolie en de rode wortelpuree. En smul van je culinair Balade-avontuur…
Tip: Voeg wat kaneel toe aan de eiermengeling, als je houdt van kruidige gerechten.