fr

Romig scampistoofpotje met broccoli

  • Tijd 25 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Ingrediënten

voor 2 personen
___
  • 24 scampi
  • 1 blikje(s) tomatenconcentraat
  • 100ml witte wijn
  • 1/2 broccoli
  • 1 tomaat
  • 1 rode ui
  • 25cl Balade-room 19%
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl currypoeder
  • 1/2 càc/tl tl cayennepeper
  • Zout
  • Enkele takjes peterselie, gehakt

Romig scampistoofpotje met broccoli

  • Tijd 25 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

  • Snipper de ui en de look.
  • Snij de tomaat in kleine blokjes en hak de peterselie fijn.
  • Snij de halve broccoli in roosjes.
  • Verhit de olie in een pan en fruit de ui. Voeg de look, het paprikapoeder, het currypoeder, peper, zout en de scampi toe.
  • Bak kort aan. Haal de scampi uit de pan en zet apart.
  • Schep het tomatenconcentraat in de pan, voeg de witte wijn, de broccoliroosjes en de Balade-room toe en laat op een zacht vuurtje even inkoken.
  • Serveer met de tomatenblokjes en de gehakte peterselie.