fr
___

Smörrebröd met tonijn, groene asperges en gekarameliseerde ui

___

Ingrediënten

voor 4 personen

___
  • 4 sneden Passendale Caractère kaas
  • 4 sneden roggebrood of boerenbrood


Voor de Tonijnsalade:

 
  • 2 blikken goede tonijn in olijfolie
  • 2 el mayonaise
  • 4 el zure room
  • 2 el mosterd van goede kwaliteit
  • 1 kl gerookt paprikapoeder
  • Een handvol kappertjes
  • Een rode ui fijngesnipperd
  • Een snuifje grof zeezout en zwarte peper 


Voor de dressing:

 
  • 1 el mayonaise
  • 2-3 el zure room
  • Sap en zeste van ½ citroen
  • Zwarte peper & een snuifje grof zeezout


Voor de Lollo Rossa sla (of krulandijvie):

 
  • 1/3 van de krop wassen én drogen
  • Voorzichtig mengen met 2 à 3 el van de dressing


Voor de gekaramelliseerde ui:

 
  • Een halve ui flinterdun snijden met een mandoline
  • 1 el  dagelijkse roomboter van Balade (om te bakken)
  • 1 el rodewijnazijn


Voor de gebakken asperges:

 
  • 100-150 g kleine groene asperges overlangs snijden


Garnituur:

 
  • 3 à 4 radijzen halveren
  • Een volle hand verse kervelblaadjes
  • Tijd 25 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

Tip: maak eerst de tonijnsalade, daarna de dressing, vervolgens de ui en de asperges
Voor de tonijnsalade: Alle ingrediënten goed mengen en koel bewaren
Voor de dressing: Alles goed mengen en in de koelkast zetten
Voor de gekaramelliseerde ui: Bak de ui aan in de Balade dagelijkse boter tot hij volledig gekarameliseerd is en blus met 1 el rodewijnazijn
Voor de gebakken asperges: Bak de asperges aan in dagelijkse roomboter van Balade en blus met 1el rodewijnazijn
 
  • Smeer de boterham royaal in met Balade smeerboter en bak af in een droge warme pan tot het  brood lichtbruin en knapperig wordt
  • Beleg het gebakken brood met een flinke laag tonijnsalade en leg daar bovenop een sneetje Passendale Caractère
  • Plaats de boterham even onder de grill tot de kaas versmolten is met de tonijnsalade
  • Vervolgens beleg je het brood met de asperges, de sla en een flinke laag gekaramelliseerde ui
  • Als finishing touch eindig je met een kl dressing, de foreleitjes, halve radijsjes en kervel