fr

Ceasarsalade met zalm, verse spinazie en huisgemaakte croutons

  • Tijd 40 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Ingrediënten

voor 2 personen
___
  • 2 middelgrote Romeinse slakroppen
  • 60g jonge spinazie
  • 3 sneetjes brood
  • 4 el olijfolie
  • 600g zalmfilet zonder vel
  • 1 kruidentuiltje
  • 5 korrels zwarte peper
  • Zout
  • 1 eigeel
  • 1 el Dijonmosterd
  • 2 ansjovisfilets
  • 1 scheutje ciderazijn
  • 1/2 teentjes knoflook
  • 200ml room
  • Zout, peper van de molen

Ceasarsalade met zalm, verse spinazie en huisgemaakte croutons

  • Tijd 40 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

  • Snijd het brood in kleine dobbelsteentjes.
  • Bak ze goudbruin in een braadpan met 1 el olijfolie.
  • Laat de croutons uitlekken op een vel keukenpapier.
  • Giet 2 liter water, het kruidentuiltje en peper en zout in een pan.
  • Breng aan de kook en leg er voorzichtig de zalm in.
  • Wacht tot het water weer kookt, dek de pan af en draai het vuur uit.
  • Pocheer 20 minuten.
  • Haal de zalm uit het water en pluk het visvlees van de moten.
  • Doe alle ingrediënten voor de saus in de mengkom van de mixer en mix tot een smeuïge dressing.
  • Scheur de Romeinse sla.
  • Meng de sla met de jonge spinaziescheuten.
  • Meng er een klein beetje saus door.
  • Verdeel de salade over de borden.
  • Schik de zalm en de croutons erbij.
  • Kruid met een draai van de pepermolen en dien op met de resterende saus apart.