fr

Kikkererwten- en groenteburger, dille-roomsaus en rauwkostsalade

  • Tijd 40 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Ingrediënten

voor 2 personen
___
  • 1 bouquet/bussel bussel dille
  • 300ml room
  • Havervlokken
  • 2 tl wasabi
  • Rauwkost
  • Olijfolie
  • Zout, zwarte peper
  • 120g fijne bulgur
  • 120g erwten
  • 1 ei
  • 1 lente-ui
  • 4 takjes peterselie
  • 1 takje(s) munt
  • 170g gekookte en uitgelekte kikkererwten

Kikkererwten- en groenteburger, dille-roomsaus en rauwkostsalade

  • Tijd 40 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

  • Kook de bulgur in licht gezouten kokend water.
  • Giet af.
  • Mix de kikkererwten, de erwten en de bulgur tot alle ingrediënten fijngehakt zijn.
  • Voeg de gesnipperde lente-ui, de fijngehakte peterselie en munt toe.
  • Kruid met peper en zout.
  • Verdeel het mengsel in vieren en vorm er burgers van.
  • Haal ze door de havervlokken en bak ze goudbruin in de pan.
  • Hak de dille fijn.
  • Meng met de room, de wasabi en wat zout.
  • Serveer de burgers met de dillesaus en een rauwkostsalade.