fr

Plattekaas en warme abrikozen met karamel, rozemarijn en boter

  • Tijd 30 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Ingrediënten

voor 2 personen
___
  • 90g fijne suiker
  • 2 el water
  • 40g dagelijkse roomboter Balade
  • 1 tak(ken) rozemarijn
  • Volle plattekaas
  • 6 abrikozen

Plattekaas en warme abrikozen met karamel, rozemarijn en boter

  • Tijd 30 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

Bereiding

  • Snijd de abrikozen doormidden en verwijder de pit.
  • Giet de suiker en het water in een grote pan. Breng aan de kook en laat karamelliseren. Haal van het vuur en voeg de boter in kleine blokjes toe. Meng goed. Doe de rozemarijn en de halve abrikozen erbij. Zet de pan op een laag vuur en laat 8 minuten koken, tot de abrikozen zacht zijn.
  • Serveer met plattekaas.