fr

Krokante driehoekjes met braambessen en cuberdons

  • Tijd 30 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Ingrediënten

voor 2 personen
___
  • 350g braambessen
  • 3 grote vellen filodeeg
  • 50g cuberdons
  • 100g dagelijkse roomboter Balade

Krokante driehoekjes met braambessen en cuberdons

  • Tijd 30 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

Bereiding
  • Doe de cuberdons, de braambessen en 50 ml water in een pan en laat op een zacht vuur koken. Roer tot de cuberdons gesmolten zijn en de braambessen licht gestoofd zijn.
  • Haal de bereiding door een fijne zeef. Giet het sap in een sauspan en bewaar de braambessen in een diepe schaal.
  • Smelt de boter.
  • Snijd 16 repen van gelijke grootte van het filodeeg. Wrijf 2 repen in met de boter. Leg de twee repen op elkaar. Schep wat braambessen in de bovenste hoek en plooi het deeg dicht tot een driehoekje. Plooi verder tot het einde van de reep. Leg het driehoekje op een ovenschaal met bakpapier en beboter de bovenkant. Doe hetzelfde met de rest van de ingrediënten.
  • Bak 12 tot 12 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
  • Je kan de driehoekjes warm, lauw of op kamertemperatuur serveren.