fr

Tarte tatin met pruimen

  • Tijd 55 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Ingrediënten

voor 2 personen
___
  • 1,2kg pruimen
  • 70g dagelijkse roomboter Balade
  • 100g fijne rietsuiker
  • 4 el paneermeel
  • 1 rol(len) bladerdeeg

Tarte tatin met pruimen

  • Tijd 55 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

Bereiding
  • Snijd de pruimen doormidden en verwijder de pit.
  • Bedek de bodem van een taartvorm met het bladerdeeg. Prik het deeg in met een vork. Bestrooi de taartbodem met het paneermeel en 2 eetlepels fijne suiker.
  • Schik de pruimen op de taartbodem. Snijd eventueel een extra pruim in partjes of blokjes om de tussenruimtes op te vullen.
  • Bestrooi de pruimen met de rest van de suiker. Snijd de boter in blokjes en schik ze over de taart. Bak 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C (hete lucht en onderaan).
  • Haal de taart uit de oven en draai ze om. Zorg dat er bakpapier onder de taart ligt. Bak  (ongeveer 15 minuten) op 180°C tot de taartbodem mooi goudbruin is.
  • Haal de taart uit de oven en draai ze om op een serveerschaal. De taart smaakt heerlijk zowel warm als lauw.