fr

Chocoladetaart zonder bloem

  • Tijd 60 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Ingrediënten

voor 2 personen
___
  • 230g chocopasta puur Balade
  • 6 eieren
  • 80g Balade boter (+ voor de bakvorm)
  • 145g fijne rietsuiker
  • 140g amandelpoeder
  • Bloemsuiker voor de afwerking
  • Zomerfruit voor de afwerking

Chocoladetaart zonder bloem

  • Tijd 60 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

 
Bereiding
  • Verwarm de oven voor op 170°C op hete lucht.
  • Beboter een bakvorm. 
  • Smelt de chocopasta en de boter au bain-marie. Haal van het vuur en laat lichtjes afkoelen.
  • Splits de eieren. Klop de eigelen op met 120 g suiker tot een romig mengsel. Voeg het amandelpoeder toe en meng goed. Doe het choco-botermengsel erbij en meng goed.
  • Klop de eiwitten stijf in een keukenrobot. Voeg 25 g suiker toe en klop nog 2minuten op. Schep het eiwit voorzichtig door het deeg.
  • Giet het deeg in de bakvorm en bak 45 minuten. Prik in de taart met een brochettespies. Als er geen deeg meer aan kleeft is de taart gaar.
  • Haal de taart uit de oven en laat afkoelen op kamertemperatuur.
  • Bestrooi met bloemsuiker en dien op met fruit van het seizoen.