fr

Muffins met chocolade en herfstfruit

Muffins met chocolade en herfstfruit
  • Tijd 40 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Ingrediënten

voor 2 personen
___
  • 250g vloeiende bloem
  • 150g fijne rietsuiker
  • 2 eieren
  • 100g Balade Dagelijkse Roomboter
  • 1 kl vanille-extract
  • 1 snuifje zout
  • 250g herfstfruit: pruimen, appels, peren,…
  • 200g Balade I Love Choco chocopasta puur
  • 2 kl bakpoeder
  • 1 kl natriumbicarbonaat voor voeding
  • 12cl melk

Muffins met chocolade en herfstfruit

Muffins met chocolade en herfstfruit
  • Tijd 40 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

Bereiding
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Leg papieren muffinvormpjes in een muffinbakvorm.
  • Smelt de boter.
  • Meng de bloem, het bakpoeder, het bicarbonaat, de suiker en het zout in een mengkom.
  • Klop de eieren los in een andere kom.
  • Voeg de gesmolten boter toe (afgekoeld tot kamertemperatuur) en de melk en het vanille-extract.
  • Giet dit mengsel in de kom van de bloem en roer goed tot een homogeen geheel.
  • Schil het fruit indien nodig en snijd ze in kleine blokjes.
  • Vul de muffinvormpjes voor 2/3 met het beslag met een lepel. Druk 4-5 stukjes fruit in het deeg. Schep een koffielepeltje chocopasta op elke muffin.
  • Bak 15 tot 20 minuten.
  • Laat afkoelen op kamertemperatuur. Smakelijk!