fr

Miniquiches met kerstomaten, mozzarella en basilicum

Miniquiches met kerstomaten, mozzarella en basilicum
  • Tijd 40 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Ingrediënten

voor 2 personen
___
  • 2 rollen balderdeeg
  • 12 kerstomaten
  • 60g geraspte gruyèrekaas
  • 90g geraspte mozzarella
  • 2 eieren + 1 eigeel
  • 20cl Balade room 19%
  • 1 el maïszetmeel
  • 6 grote blaadjes basilicum
  • 1 mespunt geraspte nootmuskaat
  • Balade Dagelijkse Roomboter
  • Zout, zwarte peper

Miniquiches met kerstomaten, mozzarella en basilicum

Miniquiches met kerstomaten, mozzarella en basilicum
  • Tijd 40 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

Bereiding
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Beboter kleine taartvormpjes.
  • Snijd cirkels uit het bladerdeeg, een duimbreedte groter dan de bakvormpjes. Schik ze in de vormpjes en prik de bodem in met een vork. Laat de vormen 10 min. rusten in de koelkast.
  • Mix de eieren met het eigeel, het maïszetmeel, de basilicum, de nootmuskaat en peper en zout.
  • Giet de vormpjes tot ¾ vol met het mengsel. Bestrooi royaal met gruyèrekaas en mozzarella en plaats een kerstomaat bovenop elk taartje.
  • Bak 20 tot 25 min.
  • Haal uit de oven en dien warm of lauw op.