fr

Platte sandwich met broccolipesto en ham

Platte sandwich met broccolipesto en ham
  • Tijd 25 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Ingrediënten

voor 2 personen
___
  • 30g gepelde amandelen
  • 6 grote basilicumblaadjes
  • 40ml olijfolie
  • 8 dik gesneden vierkante sneetjes brood
  • Balade smeerbare boter
  • 4 grote sneetjes gesmoorde ham
  • Zout, zwarte peper
  • 200g broccoli
  • 20g pijnboompitten

Platte sandwich met broccolipesto en ham

Platte sandwich met broccolipesto en ham
  • Tijd 25 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

Bereiding
  • Kook de broccoliroosjes in kokend water tot ze gaar zijn. Laat uitlekken.
  • Doe ze in de mixer met de amandelen, de pijnboompitten, de basilicum, de olie, peper en zout. Mix tot een korrelige pesto. Je kan deze pesto tot drie dagen in de koelkast bewaren in een luchtdichte pot.
  • Snijd de korsten van het brood en plet de sneetjes met een deegrol.
  • Smeer 4 sneetjes in met boter.
  • Smeer de broccolipesto royaal over 4 andere sneetjes.
  • Beleg met de ham. Bedek met de beboterde sneetjes.
  • Druk goed aan en snijd elke sandwich in tweeën.