fr

Champignonsoep met aardappelen & verse tijm

  • Tijd 40 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Ingrediënten

voor 2 personen
___
  • 3 takjes verse tijm
  • 15cl Balade room 19%
  • Zout en zwarte peper
  • 2 sjalotjes
  • 300g stevige aardappelen
  • 25g Balade Dagelijkse Roomboter
  • 80cl bouillon
  • 500g paddestoelen (shiitake-mix, bruine champignons en oesterzwammen)

Champignonsoep met aardappelen & verse tijm

  • Tijd 40 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

  • Snijd de grotere champignons doormidden. Bewaar de kleinere.
  • Laat ze zonder bruin te worden op een laag vuur zachtjes sudderen in 25g boter. Breng op smaak met zout en peper.
  • Haal van het vuur.
  • Hak de sjalotjes fijn. Voeg de bouillon toe en roer.
  • Voeg de tijm en de stukjes aardappel toe en kook 15 minuten tot de aardappels gaar zijn.
  • Voeg de room toe en kook 5 minuten op een laag vuur.
  • Schep de romige bouillon en de aardappelen op een bord en voeg de champignons toe.
  • Kruid af met een beetje tijm, wat peper en serveer.