fr

Geroosterde haantjes met maïskorrels & dragonpompoen

  • Tijd 50 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Ingrediënten

voor 2 personen
___
  • 4 takjes dragon
  • 1 sjalot
  • 4 jonge haantjes
  • 3 maïskolven
  • 15cl Balade room 19%
  • 50g Balade Dagelijkse Roomboter op kamertemperatuur
  • Zout en zwarte peper
  • 400g pompoenvlees
  • 20cl kippenbouillon

Geroosterde haantjes met maïskorrels & dragonpompoen

  • Tijd 50 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

Bereiding
  • Besmeer de haantjes met de boter. Kruid ze met zout en peper.
  • Leg de haantjes in een ovenschaal met 15cl water en bak ze 30 minuten op 180 ° C, terwijl je regelmatig water toevoegt.
  • Hak de sjalot fijn.
  • Snijd het pompoenvlees in kleine blokjes.
  • Haal een lang mes langs de maïskolven om de korrels los te maken.
  • Doe de boter in een grote pan en bak de gesnipperde sjalot op laag vuur.
  • Voeg maïskorrels, pompoenblokjes, bouillon, room en grof gesneden dragon toe.
  • Breng op smaak met zout en peper en kook 15 tot 20 minuten op laag vuur tot de groenten gaar zijn.
  • Serveer de haaantjes met de groentjes.