fr

Baklava met chocolade, amandelen & walnoten

  • Tijd 40 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Ingrediënten

voor 2 personen
___
  • 250g notenmix (hazelnoten, amandelen en walnoten)
  • 2 eetlepels oranjebloesemwater
  • 1 klein pakket filodeegvelletjes (+/- 250 g)
  • 1 pot Balade I Love Choco hazelnootpasta
  • 100g Balade Dagelijkse Roomboter

Baklava met chocolade, amandelen & walnoten

  • Tijd 40 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

  • Hak de hazelnoten, amandelen en walnoten fijn.
  • Smelt de chocolade au bain-marie. Roer de hazelnoten, amandelen en walnoten door de chocolade.
  • Voeg het oranjebloesemwater toe en roer door.
  • Smelt de boter. Leg 1  velletje filodeeg op het werkoppervlak en bestrijk met gesmolten boter. Leg er een ander vel over en bestrijk deze ook met boter.
  • Snijd het deeg in rechthoeken.
  • Bestrijk het uiteinde van een van de deegrechthoeken met een lepel vulling, vouw de randen en rol het deeg stevig op.
  • Leg de rol op een bakplaat bedekt met bakpapier. Herhaal met de rest van de ingrediënten.
  • Bak 15 minuten tot de rollen goudbruin zijn.
  • Serveer warm of koud.