fr

Boterham met kruidenham en uitjes opgelegd in rode azijn

Boterham met kruidenham en uitjes opgelegd in rode azijn
  • Tijd 5 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Ingrediënten

voor 2 personen
___
  • 2 sneetjes kamutbrood
  • 2 dungesneden sneetjes kruidenham
  • 1 takje dragon
  • 10 g van bio roomboter van Balade
  • Wat tuinkers
  • 4 uitjes opgelegd in rode azijn
  • 1 snuifje espelettepeper
  • 1 snuifje fleur de sel

Boterham met kruidenham en uitjes opgelegd in rode azijn

Boterham met kruidenham en uitjes opgelegd in rode azijn
  • Tijd 5 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

  • Snijd 4 dikke sneden van het brood
  • Hak de dragon fijn
  • Snijd de uitjes doormidden en pel de rokjes
  • Meng de bioboter van Balade met het zout, de espelettepeper en de dragon
  • Beboter het brood met het mengsel
  • Beleg met de ham
  • Werk af met de ui en wat tuinkers
  • Smakelijk!
 
 
Tips & tricks:
 
Kamutbrood is gemaakt van kamut of khorasantarwe, ongeraffineerd graan dat heel licht verteerbaar is en geschikt is voor mensen met een glutenintolerantie.
 
Maak je pickles zelf! Kook 300 ml water met 200 ml azijn en 100 gr suiker. Doe ingrediënten of groenten naar keuze in een hermetisch afsluitbare bokaal, overgiet met de bereiding, laat afkoelen, sluit af en bewaar op een koele en droge plaats.