fr

Pasta met romige broccolirijst

  • Tijd 35 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Ingrediënten

voor 2 personen
___
  • 40 g paneermeel
  • 1/2 teentje knoflook
  • 1/4 kl paprikapoeder
  • 200 g korte pasta
  • 150 g broccoli
  • 125 ml Balade room Pasta & Sauzen
  • 0 Olijfolie
  • 0 Parmezaanse kaas (voor de afwerking)

Pasta met romige broccolirijst

  • Tijd 35 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

  • Bak het paneermeel goudbruin in een hete pan, met 3 el olijfolie, het (ongesneden) teentje look en het paprikapoeder. Houd aan de kant in een kommetje. Snijd de steel van de broccoli, bewaar voor een ander gerecht. Snijd de broccoli in tweeën en vervolgens in grove stukken. 
  • Maal de broccolistukken fijn in een keukenrobot, tot ze de structuur van fijne rijst hebben. Stort de broccolirijst in een grote pan. Giet de room erbij, kruid met peper en zout en kook ongeveer 10 min. op een zacht vuur. Kook de pasta in een ruime hoeveelheid gezouten water. Houd 10 cl van het kookvocht bij en giet de pasta af als hij gaar is.
  • Doe de pasta bij de saus en meng goed. Voeg wat kookvocht toe en laat nog een minuutje doorkoken op hoog vuur, terwijl je roert.
  • Bestrooi met het krokante paneermeel en wat geraspte parmezaan en dien op.