fr

Geroosterde courgette & basilicumroom

  • Tijd 45 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Ingrediënten

voor 2 personen
___
  • 1/4 bussel basilicum
  • 1 el ontvelde hazelnoten
  • 2 eieren
  • 1/2 el appelazijn
  • 0 Olijfolie
  • 0 Zout, zwarte peper
  • 3 kleine courgettes
  • 1,5 takjes tijm
  • 125 ml Balade room Pasta & Sauzen

Geroosterde courgette & basilicumroom

  • Tijd 45 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C, op warme lucht.

1. Verwijder de uiteinden van de courgettes. Snijd de courgettes doormidden en vervolgens in tweeën. Leg ze naast elkaar op een bakplaat zonder dat ze elkaar raken. Giet er wat olijfolie over, kruid met peper, zout en tijm en bak 15 min.

2. Mix de room met de basilicumblaadjes.

3. Giet de room over de courgettes en laat ze nog eens 15 tot 20 min. garen in de oven. Hak de hazelnoten. Giet 50 cl water in een kookpot. Kruid met zout en breng aan de kook. Breek een ei in een kommetje. Druppel een scheut azijn in het kokende water en draai met een lepel in het water tot je een draaikolk krijgt. Giet het ei in het water en kook 3 minuten, houd het eiwit dicht bij de dooier. Haal het gepocheerde ei uit het water met een schuimspaan en herhaal het proces met de andere eieren.

Leg de courgettes op de borden, bestrooi ze met de gehakte hazelnoten en leg op elk bord een gepocheerd eitje. Kruid het ei met peper en serveer.