fr

Pompoenquiche

  • Tijd 55 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Ingrediënten

voor 2 personen
___
  • 200 ml Balade room Gratins & Quiches
  • 1/2 rol bladerdeeg
  • 1 rode ui (ongeveer 85g)
  • 175 g pompoen (potimarron)
  • 1,5 eieren
  • 1/2 el maïszetmeel
  • 45 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 4 blaadjes salie
  • 0 Olijfolie
  • 0 Zout, zwarte peper

Pompoenquiche

  • Tijd 55 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

  • Pel de ui, snijd doormidden en snijd in fijne, halve ringen. Stoof ze 7 minuten op een zacht vuur, met 2 el olijfolie en de salie. Snijd de pompoen in tweeën. Verwijder de zaadlijsten en de pitten.
  • Snijd de pompoen in fijne schijven, je hoeft hem niet te schillen.
  • Kluts de eieren met de room en de parmezaan. Kruid met peper. Bedek een taartvorm met het bladerdeeg. Druk goed aan en prik de bodem in met een vork.
  • Schik de uienringen en ¾ van de pompoenschijfjes op de taartbodem. Giet het eierroommengsel erover en werk af met de resterende schijfjes pompoen en de salie. Verwarm de oven voor op 180°C en bak 30 min. in de oven. Serveer met een slaatje.