fr

Quiche met erwtjes en pancetta

Quiche met erwtjes en pancetta
  • Tijd 50 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Ingrediënten

voor 2 personen
___
  • 1 kant-en-klaar kruimeldeeg
  • 3 eieren
  • 40 cl Balade Room Gratins & Quiches
  • 180 g diepgevroren erwtjes
  • 60 g parmezaan, vers geraspt
  • 1 el maïszetmeel
  • 5 blaadjes verse munt
  • 120 g pancetta
  • 1 Zout, zwarte peper

Quiche met erwtjes en pancetta

Quiche met erwtjes en pancetta
  • Tijd 50 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

•   Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg het kruimeldeeg in een taartvorm met bakpapier. Druk het deeg aan en prik het helemaal in met een vork.
•   Breng een pan gezouten water aan de kook en kook de erwtjes 3 min. Spoel ze onmiddellijk onder heel koud water en laat uitlekken.
•   Mix de erwtjes fijn met de Balade Room Gratins & Quiches, de eieren, het maïszetmeel en de geraspte parmezaan. Kruid met peper en zout.
•   Snijd de pancetta in blokjes. Bak ze op een zacht vuur in een pan met antikleeflaag. Laat uitlekken op keukenpapier om het overtollige vet op te vangen. Leg de pancetta op de taartbodem. Voeg de fijngehakte muntblaadjes toe. Giet voorzichtig het room-en erwtjesmengsel in de taartvorm.
•   Bak ongeveer 30 min in de oven.
•   Serveer warm.