fr

Quiche met tomatenpesto en spinazie

< Quiche met tomatenpesto en spinazie
  • Tijd 50 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Ingrediënten

voor 2 personen
___
  • 4 el kant-en-klare tomatenpesto
  • 3 eieren
  • 150 g jonge spinazieblaadjes
  • 80 g Manouri-kaas (of feta)
  • 40 cl Balade Room Gratins & Quiches
  • 1 kl maïszetmeel
  • 20 g Dagelijkse Roomboter van Balade
  • 1 Zout, zwarte peper
  • 1 kant-en-klaar bladerdeeg

Quiche met tomatenpesto en spinazie

Quiche met tomatenpesto en spinazie
  • Tijd 50 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

•   Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg het kruimeldeeg in een taartvorm met bakpapier. Druk het deeg aan en prik het in met een vork.
•   Spoel de spinazie en laat uitlekken. Doe de Balade boter in een grote pan en voeg de spinazie toe wanneer de boter gesmolten is. Bak 3 min op hoog vuur en roer goed, tot de spinazie geslonken is. Haal van het vuur en laat uitlekken in een zeef. Druk goed aan om het overtollige water te verwijderen.
•   Meng de Balade Room Gratins & Quiches met de eieren en het maïszetmeel. Kruid met peper en zout.
•   Spreid de pesto in een dunne laag uit over de taartbodem. Doe de spinazie en de verbrokkelde kaas erbij. Giet het room-eimengsel voorzichtig in de taartvorm.
•   Bak ongeveer 30 min.
•   Serveer warm.