fr

Gratin van rode biet, aardappel en appel

Gratin van rode biet, aardappel en appel
  • Tijd 50 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Ingrediënten

voor 2 personen
___
  • 600 g aardappelen (charlotte of nicola)
  • 20 cl gevogeltebouillon of groentebouillon
  • 300 g gekookte rode bieten
  • 1 grote zure appel
  • 25 cl Balade Room Gratins & Quiches
  • 1 takje verse tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 1 Olijfolie
  • 1 Zout, zwarte peper

Gratin van rode biet, aardappel en appel

Gratin van rode biet, aardappel en appel
  • Tijd 50 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

•   Verwarm de oven voor op 170 °C
•   Schil en spoel de aardappelen. Snijd ze in grove blokjes. Doe hetzelfde met de appels. Snijd de gekookte rode bieten in grove blokjes.
•   Snijd het teentje look doormidden en wrijf de ovenschaal in met de knoflook. Besprenkel met een beetje olijfolie.
•   Schik de blokjes aardappel, appel en rode biet afwisselend in de schaal. Bestrooi met de tijmblaadjes. Kruid met peper en zout.
•   Meng de Balade Room Gratins & Quiches met de bouillon en giet het mengsel in de schaal.
•   Bak 50 min. Controleer of de groenten gaar zijn vooraleer de schaal uit de oven te halen.
•   Serveer onmiddellijk met gevogelte, worst of zwarte pens.