fr

Cannelloni met zalm en spinazie

  • Tijd 40 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Ingrediënten

voor 2 personen
___
  • 4 vellen verse lasagne
  • 200 g verse zalmfilet zonder vel
  • 100 g jonge spinazieblaadjes
  • 20 cl Balade Room Pasta & Sauzen
  • 1/2 ei
  • 30 g parmezaan, vers geraspt
  • 6 pijpjes bieslook
  • Dagelijkse Roomboter van Balade
  • Zout, zwarte peper

Cannelloni met zalm en spinazie

  • Tijd 40 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

•   Verhit een klontje Balade boter in een grote pan, doe de spinazieblaadjes erbij en laat ze slinken. Breng op smaak met peper en zout. Haal de spinazie uit de pan en laat uitlekken. Hak grofweg. Meng met de fijngehakte bieslook.
•   Breng gezouten water aan de kook en dompel de lasagnevellen 30 seconden in het water, doe het één voor één zodat de vellen niet aan elkaar kleven. Laat uitlekken naast elkaar op keukenpapier.
•   Snijd de zalmfilet in gelijke stukken (van dezelfde grootte als de halve lasagnevellen).
•   Kluts het ei met de Balade Room Pasta & Sauzen en 1/3 van de geraspte parmezaan. Kruid met peper. Giet de helft van het roommengsel in een grote ovenschaal of in individuele schaaltjes.
•   Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven).
•   Leg op elk lasagnevel een plakje zalm en een beetje spinazie. Rol er een cannelloni van en plaats in de ovenschaal. Doe hetzelfde met de rest van de ingrediënten.
•   Giet de rest van de roommengeling over de cannelloni, bestrooi met de rest van de geraspte parmezaan, en bak 20 min. in de oven