fr

Chocoladeflappen met druiven en vijgen

< Chocoladeflappen met druiven en vijgen
  • Tijd 45 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Ingrediënten

voor 7 personen
___
  • 250 g patisseriebloem
  • 170 g rode druiven
  • 170 g verse vijgen
  • 125 g boter op kamertemperatuur
  • 65 g Balade I Love Choco puur
  • 50 ml water
  • 40 g eigeel (1 ei)
  • 5 cl halfvolle melk
  • 5 g griessuiker
  • 1 g kaneelpoeder

Chocoladeflappen met druiven en vijgen

Chocoladeflappen met druiven en vijgen
  • Tijd 45 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

Seizoen: augustus tot oktober
 

Haal de boter 2 uur vooraf uit de verpakking zodat hij zacht is maar niet gesmolten.

Doe de bloem in een diepe schaal. Voeg de in blokjes gesneden zachte boter toe. Kneed 3 minuten met je vingertoppen en maak het mengsel korrelig door het tussen je handen te wrijven.

Voeg water en eidooier toe, meng snel en vorm een ​​bol. Wikkel ze in vershoudfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.

 

Verwarm de oven voor op 180°C.

Snijd de vijgen in blokjes. Snijd de druiven doormidden en verwijder de pitten. Meng het fruit met het kaneelpoeder.

Rol het deeg uit op een met bloem bestrooid werkvlak en duw met een kom 7 cirkels uit.

Leg op elke deegcirkel een kleine lepel Ballade I Love Choco-pasta en verdeel het zachtjes. Leg op elke halve cirkel druiven en vijgen. Laat koud water rond het deeg lopen. Vouw het deeg toe in de vorm van een halve maan en sluit de randen goed af.

Klop de eidooier los met de melk en bestrijk de koeken met een borsteltje. Maak 3 kleine inkepingen met de punt van een mes aan de bovenkant van elke flap. Bestrooi met griessuiker. Leg de flappen op bakpapier op de bakplaat en bak gedurende 25 minuten.

Serveer warm of op kamertemperatuur.