fr

Bananenbrood met chocolade en hazelnoot

  • Tijd 20 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Ingrediënten

voor 8 personen
___
  • 70 g Balade Hazelnootpasta I Love Choco
  • 490 g zeer rijpe bananen (4 gepelde bananen)
  • 250 g patisseriebloem
  • 125 g boter op kamertemperatuur
  • 110 g eieren (2 eieren)
  • 40 g bruine suiker
  • 10 g bakpoeder
  • 5 g keukenzout
  • 1 g kaneelpoeder

Bananenbrood met chocolade en hazelnoot

  • Tijd 20 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

Verwarm de heteluchtoven voor op 170°C. Doe bakpapier in een cakevorm.
Smelt de boter en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Doe de boter in een grote diepe schaal. Voeg de eieren toe en klop.
Prak het vruchtvlees van 3 bananen met een vork en voeg toe aan het boter-eiermengsel. Goed mengen.
Voeg de Chocopasta en de bruine suiker toe en meng met een houten lepel.
Meng in een andere schotel de bloem, bakpoeder, bakpoeder en kaneel. Giet dit mengsel bij het cakebeslag en meng snel.
Giet dit beslag in de bakvorm met bakpapier. Snijd een gepelde banaan in de lengte doormidden en leg bovenaan. Bak 45 tot 50 minuten. Prik met een houten prikker in de cake om de gaarheid te controleren. Als de prikker er schoon uitkomt, is de cake gaar.
Haal de cake uit de oven en laat hem afkoelen tot kamertemperatuur. Haal de cake vervolgens uit de vorm en snijd in plakjes.

Seizoen: het hele jaar door