fr

Pasta Room’carbonara

< Pasta Room’carbonara
  • Tijd 40 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Ingrediënten

voor 6 personen
___
  • 750 g spaghetti
  • 1 L lichte culinaire room Balade
  • 400 g spekjes
  • 500 g champignons (optioneel)
  • 100 g geraspte parmezaankaas
  • 2 grote uien
  • 6 eieren
  • 1 Peterselie, fijngehakt
  • 1 zout & zwarte peper

Pasta Room’carbonara

Pasta Room’carbonara
  • Tijd 40 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

  • Snipper de ui en snijd de champignons fijn.
  • Stoof de uien met het spek in een sauteerpan, tot de uien glazig worden.
  • Voeg de champignons en de gehakte peterselie toe, laat 5 min sudderen op een zacht vuur. Roer af en toe om.
  • Giet de lichte culinaire room in de pan, meng goed en breng aan de kook op een zacht vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  • Kook ondertussen de pasta al dente, reken 1 minuut minder dan op de verpakking staat.
  • Meng de pasta onder de roombereiding, laat nog eventjes koken tot de pasta volledig gaar is.
  • Serveer in diepe borden en bestrooi rijkelijk met parmezaan. Garneer elk bord met een half eierdopje met enkel het eigeel. Een snuifje van de pepermolen maakt het geheel af.