fr

3 manieren om je boterhammen onweerstaanbaar lekker te maken!

Geef je boterhammen een grappige vorm

___
Eten doe je ook met je ogen, dus tover je boterhammen om in heuse kunstwerkjes! Hoe ga je te werk? Gebruik een mes om de vormen uit het brood te snijden en stel je kunstwerk samen.
Snijd je je boterham overlangs doormidden, dan kun je van beide driehoekjes de zeilen van een boot maken of een vlinderdasje. Je kan ook uitsteekvormen gebruiken om moeilijkere vormen te maken: sterren, vlinders, … Je creativiteit de vrije loop laten, dat is wat telt!

Gebruik originele ingrediënten

___
Geef je boterhammen een aparte twist, met ingrediënten die we normaal gezien niet gebruiken op brood. IJsboterhammen bijvoorbeeld maak je door een bolletje ijs op een sneetje briochebrood te leggen, en te besprenkelen met karamel! Geef je boterhammen-met-choco meer kleur door ze extra te bestrooien met gekleurde suikerbolletjes. Of doe eens echt gek en beleg je boterhammen met verse kaas met een laagje krokante groentechips.

Maak een boterham met smaakexplosie!

___
Het is heel eenvoudig: maak een gigaboterham van verschillende gewone boterhammen. Je gebruikt daarvoor best een lang brood. Verdeel het sneetje brood in je hoofd in drie stukken en beleg elk stuk met een ander ingrediënt. Het ene stuk met chocopasta bijvoorbeeld, het tweede met aardbeienconfituur en het derde met honing. Het ziet er alvast mooi uit, met die regenboogkleuren! Wil je het nog wat speelser maken? Leg er nog een sneetje bovenop en vraag aan je kind om te raden wat hij eet!

Ontdek de drie tips van Chef Boterham om van je boterham een toffe, smakelijke hap te maken!

___

Ben je die eeuwige kaas en ham beu? Ontdek de drie tips van Chef Boterham om van je boterham een toffe, smakelijke hap te maken!