fr

Bechamelsaus, net dat tikkeltje extra bij al je gerechten

Bechamelsaus, net dat tikkeltje extra bij al je gerechten

Gratins

___
Bechamelsaus is niet alleen lekker, maar kun je ook eenvoudig gratineren in de oven. Deze saus is dan ook ideaal om tal van gratinbereidingen eenvoudig op smaak te brengen. Vooral met de snelle bechamelsaus van Balade, die gemakkelijk klaar te maken is! Een pastagratin? Bedek je bereiding met een laag bechamelsaus voor je ze in de oven zet. Een gratin dauphinois? Ook dan is een laagje bechamelsaus de ideale afwerking. Rasp er daarna nog wat heerlijke kaas over! En lasagnes? Vergeet ook je lasagnes niet! Met de bechamelsaus kun je er een extra \\'laag\\' aan toevoegen: de pasta, de bolognesesaus, de bechamelsaus enzovoort.

Groenten voor kinderen

___
Kinderen die groenten lekker vinden, zijn zeldzaam. En nog zeldzamer zijn kinderen die ze graag \\'puur\\' naar binnen spelen. Maar dat hoeft geen probleem te zijn! Veel groenten passen namelijk perfect bij deze heerlijke witte saus. Voeg ze gewoon na het koken toe. Zo zijn spinazie, spruitjes en bloemkool niet langer een twistpunt aan tafel, en zal zelfs witlof in de smaak vallen bij kleine lekkerbekken. Dit is trouwens ook de ideale manier om kinderen te laten kennismaken met nieuwe en verschillende smaken. Aangezien bechamelsaus van Balade een perfect evenwicht is tussen smaak en callorien blijft jouw gerecht lichte en gezond, ook met saus. Bechamelsaus is altijd een goed idee!

Sauzen!

___
Waarom zou je bechamelsaus als basis voor andere sauzen gebruiken? Het zal je misschien verrassen, maar bechamelsaus vormt vaak het startpunt voor tal van andere sausbereidingen – zonder dat je het weet! Ze wordt dan ook een \\'basissaus\\' genoemd. Het grote voordeel van de bechamelsaus van Balade is dat je bereidingen veel sneller klaar zijn, omdat je basissaus al gebruiksklaar en op smaak is. Mornaysaus wordt bijvoorbeeld bereid met bechamelsaus, een eierdooier en wat geraspte kaas. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld ook voor pepersaus, kaassaus en nog vele andere bereidingen.

Een klein extraatje kan elk gerecht tot een ware lekkernij omtoveren. Kruiden, specerijen ... maar ook saus!

___

Hieronder tonen we drie keer hoe bechamelsaus het verschil kan maken.