fr

Vijf tips om je aan je goede voornemens te houden

Vijf tips om je aan je goede voornemens te houden

Begin met een feelgoodsport

___
Als je regelmatig sport (hoe eenvoudig ook), voel je je beter in je vel. Je hoeft dus geen marathons te lopen om de heilzame effecten van sport te voelen! Met rustige activiteiten, zoals yoga of pilates, laat je al je spieren werken zonder jezelf te pijnigen. Je wordt er ook leniger van, je oefent je gewrichten ... Want ja: sporten moet leuk blijven. Gedaan met moeheid en spierpijn na een zware dag! Om rustig aan de slag te gaan, vind je hier enkele goede yogaoefeningen voor beginners: (link). Nog een voordeel: je kunt deze sporten in je eentje thuis beoefenen of tijdens groepslessen. Dat is ook een perfecte manier om je aan dat voornemen te houden: zoek een of meerdere vriend(inn)en die willen meedoen. Dan ben je minder geneigd om de sofa in te duiken met het excuus dat je te moe bent.

Verlies jezelf in de natuur

___
Een boswandeling of picknick, een fietstocht ... Heel wat openluchtactiviteiten kun je met het gezin of je vrienden doen. Na een lange week op kantoor doet het goed om een frisse neus te halen, zowel voor jou als voor je gezin of vrienden. Je voelt de stress wegvloeien, je bent ontspannen en je kunt je vol energie op de volgende werkweek storten. Als je een viervoeter hebt, is dit ook het perfecte moment om tijd met hem door te brengen in de natuur. Je hond zal door het dolle heen zijn! Kies een plek die je inspireert. Een park, een groot bos – het maakt niet uit, zolang je maar ver weg bent van de drukke stad. Zonder storende geluiden, zoals toeters en ander verkeerslawaai. Alleen het gekwetter van de vogels streelt je oren. Als je tijdens het werk de onweerstaanbare drang voelt om even te ontsnappen, dan kun je een klein park dicht bij je werkplek opzoeken tijdens de middagpauze. Je zult ervan versteld staan hoeveel energie en motivatie je opdoet om de rest van de dag door te komen.

Eet beter, eet licht

___
Je hoeft je niet aan een streng of zelfs gevaarlijk dieet te houden. Als je geleidelijk aan je eetpatroon verbetert, krijg je al extra energie en voel je je elke dag beter. Door jezelf simpele gewoontes aan te leren, zoals gezonde producten kopen en ze dan juist klaarmaken, zeg je zonder veel moeite vaarwel tegen die energiedipjes in de namiddag en tegen dat opgeblazen gevoel. Het gamma So Light van Balade is ideaal: deze boter en room behouden hun smaak zonder de maaltijd zwaarder te maken. Maar dat is niet onze enige tip: laat je salade niet verdrinken in een zware dressing, eet verse seizoengroenten en vers seizoenfruit (die vind je gemakkelijk in de supermarkt), neem de tijd om van je maaltijden te genieten met je gezin in plaats van snel iets uit het vuistje te eten ... Al die kleine gewoontes kun je zonder moeite geleidelijk invoeren. Zo voel je je beter en heb je genoeg energie om je drukke agenda aan te kunnen.

Doe aan mindfulness

___
We staan tegenwoordig zo erg onder druk dat we vaak niet meer stilstaan bij wat echt belangrijk is. Weet jij nog hoe je lunch smaakte? Of hoe je je voelde toen je vanochtend wakker werd? Nee? Dan is mindfulness iets voor jou. Dit is een meditatietechniek die je beetje bij beetje kan inpassen in je dagelijkse routine. In eerste instantie leer je opnieuw te naar jezelf te luisteren. Te beseffen wat je ervaart, zowel fysiek als mentaal. Te voelen dat je in het huidige moment leeft, zonder te oordelen. Op deze manier helpt mindfulness stress te verminderen. Het geeft je meer plezier in de kleine momenten in het leven die je daarvoor op automatische piloot beleefde, zonder er specifiek aandacht aan te besteden. Mindfulness beoefen je alleen, wanneer en waar je maar wilt. Maar er zijn heel wat initiaties die je goed op weg kunnen helpen. Zoek dus gerust een workshop in je buurt!

Begin met een creatieve hobby

___
Misschien vind je jezelf geen kunstenaar. Creativiteit is nochtans een uitstekende manier om plezier te maken en de stress van je werkdag los te laten. Creativiteit is niet automatisch kunst. Zet jezelf dus niet onder druk om een topschilder of -tekenaar te worden. Doe gewoon wat je zelf leuk vindt. Hou je van naaien of heb je zin om te breien? Dat is de laatste tijd weer helemaal in. Knutsel je liever, zijn kleurplaten jouw ding, kook je graag? Het doel is niet dat je een professional wordt of indruk maakt op anderen. Je moet alleen doen wat jij zelf leuk vindt, zonder aan de anderen te denken. Zonder het te moeilijk te maken, zonder stress. Probeer een nieuwe hobby of doe iets nieuws met een activiteit die je al beoefent. Stimuleer de creatieve helft van je hersenen en je voelt je meteen meer ontspannen. Er wordt meer en meer over gepraat: creatieve hobbyl\\'s staan in de schijnwerpers, kleurplaten voor volwassenen zijn helemaal in ... Je kunt zol\\'n creatief moment ook in groep of tijdens een workshop beleven. Misschien kun je zelfs je kinderen laten meedoen?

HET PERFECTE RECEPT VOOR DIT ARTIKEL

___
Kipfilet, ovengebakken aardappelen, slaatje van radijs, kervel, mosterdsaus

Kipfilet, ovengebakken aardappelen, slaatje van radijs en kervel

  • Tijd 55 min
  • Moeilijkheid
  • Budget
Lees het recept

We geven je graag vijf tips om realistische goede voornemens te maken en ze vol te houden. Zonder frustratie. Tijd om weer plezier te maken en je goed te voelen!

___

Goede voornemens: we maken ze allemaal. We beloven onszelf dat we ons leven drastisch zullen omgooien, maar door het drukke gezinsleven, je werk en alledaagse probleempjes hou je het vaak niet vol.