fr
___

Kipfilet, ovengebakken aardappelen, slaatje van radijs en kervel

___

Ingrediënten

voor 4 personen

___
  • 4 kippenwitten
  • 400 g kleine vastkokende aardappels
  • 300 ml room
  • 1,5 el mosterd à l’ancienne
  • 2 takjes verse oregano
  • 4 takjes peterselie
  • 1 bos radijzen
  • 3 handenvol kervel
  • 200 ml gevogeltebouillon
  • Olijfolie
  • Ciderazijn
  • Zout, zwarte peper
  • Tijd 55 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

  • Snijd de aardappelen in dikke schijven.
  • Spoel en droog ze.
  • Meng de room met de mosterd, de bouillon, peper en zout.
  • Schik de kipfilets en de aardappelen in een ovenschaal.
  • Overgiet met het mosterd-roommengsel.
  • Leg ook de oregano in de schaal.
  • Bak 40 minuten in een oven van 180°C.
  • Roer af en toe goed om.
  • Snijd de radijzen in fijne schijfjes.
  • Meng ze met de geplukte kervel.
  • Maak een vinaigrette met 3 el olijfolie, 1 el ciderazijn, peper en zout.
  • Breng de salade op smaak met de vinaigrette.
  • Serveer de kip en aardappelschijfjes met de mosterdsaus en het radijs-kervelslaatje.