fr

Merguez met amandelen, courgetteblokjes en romige polenta

  • Tijd 40 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Ingrediënten

voor 2 personen
___
  • 100g gepelde hele amandelen
  • 8 merguezworstjes
  • 600g courgettes
  • 2 tenen knoflook
  • 3 takjes oregano
  • 2 takjes platte peterselie
  • 130g instantpolenta
  • 20cl Balade room 19%
  • 50cl groentebouillon
  • Olijfolie
  • Zout en zwarte peper

Merguez met amandelen, courgetteblokjes en romige polenta

  • Tijd 40 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

Bereiding
  • Hak de look fijn. Snijd de courgettes in kleine blokjes. Fruit de look in een beetje olijfolie. Voeg de courgetteblokjes toe, kruid met peper en zout. Laat garen op een zacht vuur en roer regelmatig om.
  • Doe wat olijfolie in een hete pan en bak de merguezworstjes. Voeg de amandelen toe als de worstjes bruin gekleurd zijn en bak verder. Voeg de fijngehakte oregano en platte peterselie toe op het einde.
  • Giet de bouillon en de room in een sauspan. Kruid met peper. Zet het vuur lager als het mengsel begint te koken en doe de polenta erbij. Roer met een garde tot een gladde puree. Laat nog 5 minuten doorkoken op een zacht vuur, roer door met een houten lepel.
  • Serveer de merguez en amandelen met de courgetteblokjes en de polenta. Werk af met platte peterselie.
 
Tip: Je kan de amandelen gepeld kopen. Als ze nog niet gepeld zijn, dompel ze dan 2 minuten onder in kokend water. Het vel kan dan gemakkelijk verwijderd worden.