fr

Rijstpap meets crème brûlée

< Rijstpap meets crème brûlée
  • Tijd 45 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Ingrediënten

voor 4 personen
___
  • 40 cl halfvolle melk
  • 40 cl Balade lichte room 20cl
  • 110 g ronde rijst
  • 1 snuifje zout
  • 60 g poedersuiker
  • 50 g rietsuiker voor de karamellaag
  • 1 klein dopje oranjebloesemwater
  • 1 snuifje zout

Rijstpap meets crème brûlée

Rijstpap meets crème brûlée
  • Tijd 45 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

  • Giet de melk in een pan met de rijst en een snuifje zout. Breng voorzichtig aan de kook. Laat ongeveer 15 min. sudderen op een zacht vuur, roer regelmatig om.
  • Zet het vuur uit, zet het deksel op de pan en laat de rijst ongeveer 15 min. zwellen tot hij zacht is.
  • Meng de room, de poedersuiker en het oranjebloesemwater eronder. Kook de rijst 10 min. op een zacht vuur. Houd de rijst goed in de gaten.
  • Verdeel de rijstpap in aparte kommetjes en laat afkoelen.
  • Voor het opdienen, bestrooi de rijstpap met een laagje rietsuiker en karamelliseer met een keukengasbrander.