fr

Pasta met roomsaus van rode biet en cashewnoten

< Pasta met roomsaus van rode biet en cashewnoten
  • Tijd 15 min
  • Moeilijkheid
  • Budget
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E

Ingrediënten

voor 4 personen
___
  • 120 ml Balade Lichte Room
  • 450 g pasta
  • 250 g rauwe rode biet
  • 100 g cashewnoten
  • 30 g geraspte parmezaan
  • 1 takje basilicum (10g)
  • 3 g Zwarte peper

Pasta met roomsaus van rode biet en cashewnoten

Pasta met roomsaus van rode biet en cashewnoten
  • Tijd 15 min
  • Moeilijkheid
  • Budget
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E

Bereiding

  • Doe de cashewnoten in een pannetje en zet onder water. Kook de noten 10 minuten en giet af.
  • Schil de rode bieten en snijd ze in kleine blokjes.
  • Giet de room in een krachtige blender. Doe de rode biet erbij, de cashewnoten, de parmezaan en de basilicum. Kruid met peper en zout. Mix tot een gladde saus.
  • Kook de pasta en giet af. Meng de saus onder de pasta en serveer onmiddellijk, met wat extra parmezaan en basilicumblaadjes.

Nutri-score

Dit recept scoort:

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E


Nutritionele waarde, voor 1 portie (428,3g) : Energie : 656,5Kcal ; 2744,0 kJ, Vetten : 21,7g dont waarvan verzadigde vetten : 7,8g ; Koolhydraten : 87,5g waarvan Suikers 8,8g ; Eiwitten : 22,9 g ; Vezels : 9,7 g ; zout :  0,3g.
Nutritionele waarde, voor 100 g : Energie : 153,3 Kcal ; 640 ,8 kJ ; Vetten : 5,1 g waarvan verzadigde vetten : 1,8 g ; Koolhydraten : 20,4 g waarvan Suikers : 2,1 g ; Eiwitten : 5,3 g ; Vezels : 2,3 g ­; zout : 0,1 g.