fr

Pasta met geroosterde bloemkool & Parmezaanse kaas

  • Tijd 55 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Ingrediënten

voor 2 personen
___
  • 1 grote bloemkool
  • 400g pasta
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels geroosterde sesamolie
  • 40g gepelde hazelnoten
  • 20cl Balade room 19%
  • 40g geraspte Parmezaanse kaas
  • 4 takjes platte peterselie
  • Sap van 1/2 citroen
  • Zout en zwarte peper

Pasta met geroosterde bloemkool & Parmezaanse kaas

  • Tijd 55 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

  • Snijd de bloemkool in roosjes. Pel de grote stronken en snij ze in stukjes. Hak de jonge bladeren fijn.
  • Verwarm de oven voor op 200 ° C.
  • Doe de bloemkool in een ovenschaal. Bestrooi met olijfolie, geroosterde sesamolie en zout. Schep door elkaar en bak gedurende 30 minuten terwijl je regelmatig roert. Haal van het vuur.
  • Rooster de hazelnoten en hak ze grof. Hak de peterselie fijn.
  • Kook de pasta in kokend water met zout. Giet af.
  • Doe de room en Parmezaanse kaas in een grote pan. Kruid met peper en verwarm zachtjes.
  • Voeg de pasta, bloemkool, hazelnoten, het citroensap en de peterselie toe.
  • Schep door elkaar en serveer.