fr

Rauwkostsalade en courgette-avocadospread

  • Tijd 30 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Ingrediënten

voor 4 personen
___
  • 300g kleine courgettes
  • 1 sjalot
  • 2cm verse gember
  • 15cl Balade room 19%
  • Olijfolie
  • 1 avocado
  • 1 citroen
  • Zout en peper

Rauwkostsalade en courgette-avocadospread

  • Tijd 30 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

Bereiding
  • Snijd de courgettes in kleine blokjes.
  • Snipper de sjalot fijn.
  • Schil en rasp de gember. Fruit de sjalot in 1 eetlepel olijfolie tot hij glazig wordt. Voeg de courgetteblokjes toe en kruid met peper en zout. Laat 15 minuten garen op een laag vuur en roer regelmatig om. Haal van het vuur af en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en maak het vruchtvlees los met een lepel. Mix de room, de courgettes, de gember, het avocadovruchtvlees, het citroensap en wat zout tot een homogene spread. Dek af en laat 2 uur rusten in de koelkast.
  • Serveer koud met een rauwkostsalade.