fr

Couscoussalade met gemarineerde kip en frisgroene dressing

  • Tijd 30 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Ingrediënten

voor 4 personen
___
  • 500g kippenreepjes
  • 5cl Balade-room 19%
  • 2 càc/el tl ras el hanout (droge kruiden)
  • 1 takje(s) tijm
  • 250g couscous
  • 25cl water
  • 2 wortelen
  • 1/2 komkommer in stukjes gesneden
  • 400g kerstomaten
  • 360g kikkererwten
  • 50g rucola
  • 1/2 citroen
  • 1 takje(s) platte peterselie
  • Dille
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Couscoussalade met gemarineerde kip en frisgroene dressing

  • Tijd 30 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

  • Schil de wortelen en snijd ze in schijfjes. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en daarna in stukjes. Halveer de kerstomaten. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af.
  • Doe de kippenreepjes in een kom en giet er de helft van de Balade-room over (25 cl). Voeg de ras el hanout-kruiden, de tijmblaadjes en peper en zout toe. Meng alles goed en laat de marinade zijn werk doen.
  • Stort de couscous in een grote mengkom, voeg een scheutje olijfolie toe en kruid met peper en zout. Giet er kokend water over tot de couscous net onder staat en dek af. Laat de couscous 5 minuten opzwellen.
  • Maak de couscous los met een vork en voeg de fijngesneden wortelen, komkommer, kerstomaat, kikkererwten en de helft van de rucola toe. Breng op smaak met de citroenzeste, wat fijngehakte peterselie en dille en een beetje olijfolie. Roer goed om.
  • Verhit een grillpan met wat olijfolie en bak de kippenreepjes aan beide kanten goudbruin.
  • Maak ondertussen de groene dressing. Mix de rest van de Balade-room (25 cl) met de overgebleven rucola, de peterselie en dille met een staafmixer tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en zout.
  • Nu de couscoussalade nog opdienen met de dressing en de gebakken kippenreepjes en smullen van je culinaire Balade-avontuur!
  • Tip: Je kan de kip ook gewoon in een hete braadpan bakken als je geen grill hebt.