fr

Quiche met courgette, ham, pijpajuin en erwten

  • Tijd 45 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Ingrediënten

voor 4 personen
___
  • 1 bladerdeeg
  • 5 sneetjes gekookte beenham
  • 1/2 courgette
  • 2 pijpajuinen
  • 100g diepvrieserwten
  • 25cl Balade-room 19%
  • 4 eieren
  • 40g geraspte parmezaan
  • 1 teentje(s) knoflook
  • Bieslook
  • Tijm, enkel de blaadjes
  • Zout en peper

Quiche met courgette, ham, pijpajuin en erwten

  • Tijd 45 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C..
  • Bekleed een bakvorm met het bladerdeeg en prik enkele gaatjes in de bodem. Snijd de beenham en de courgette in blokjes. Schik de beenham, stukjes courgette en de gesnipperde pijpajuin over de bodem. Spoel de erwtjes onder heet water en verdeel ze ook over de bodem.
  • Klop de Balade-room op in een mengkom, met de eieren, de geraspte Parmezaanse kaas, de geplette knoflook, de fijngehakte bieslook en de tijm. Breng op smaak met peper en zout.
  • Giet het roommengsel over de ingrediënten in de bakvorm en bak 25 à 30 minuten in de voorverwarmde oven, tot een stevig en mooi bruin gebakken geheel.
  • Nu nog opdienen, en smullen van je culinaire Balade-avontuur!
  • Tip: Je kan je ingrediënten fijnsnijden met een hakmolen, met een scherp mes of raspen met een kaasrasp.