fr
___

Parmentier van zalm en garnalen

___

Ingrediënten

voor 4 personen

___
  • 1 kg bloemige aardappelen
  • 500 g zalmfilet zonder vel
  • 300 g gepelde garnalen
  • 100 g geraspte gruyèrekaas
  • 3 wortelen
  • 1 stengel selder
  • 40 cl Balade-room 19%
  • 1/2 kl zoete paprikapoeder
  • 1/2 bussel dille
  • Zout, zwarte peper
  • Tijd 50 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Schil de aardappelen. Stoom ze gaar. Pureer ze en breng op smaak met wat zout
  • Schil de wortelen. Snijd de wortelen en de selder in kleine blokjes. Kook ze 5 minuten in gezouten kokend water. Giet af
  • Snijd de zalm in grote stukken. Doe de zalm, de garnalen, de wortel- en selderblokjes in een ovenschaal
  • Meng de room met het paprikapoeder en de dille in een kom, kruid met peper en zout. Giet in de ovenschaal en meng goed
  • Dek af met een laagje puree. Bestrooi met de geraspte kaas en laat 30 minuten garen in de oven