fr

Gratin Dauphinois met wortelgroenten

  • Tijd 65 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Ingrediënten

voor 6 personen
___
  • 200g rode bieten
  • 200g pompoen
  • 200g koolraap
  • 200g gele rapen
  • 200g rapen
  • 200g zoete aardappelen
  • 20cl Balade room 19%
  • 10cl groentebouillon
  • 1 teentje look
  • Verse tijm
  • Gemalen nootmuskaat
  • Zout en zwarte peper

Gratin Dauphinois met wortelgroenten

  • Tijd 65 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

Bereiding
  • Schil de groenten en snij ze in dunne plakjes.
  • Snij het teentje look doormidden en wrijf de binnenkant van een ovenschaal ermee in.
  • Schik de groenteplakjes in de schaal, stevig rechtop staand tegen elkaar.
  • Roer de room, de bouillon en de nootmuskaat door elkaar en giet dit mengsel in de schaal. Breng op smaak met zout en peper en voeg tijmblaadjes toe.
  • Bak 45 tot 50 minuten tot de groenten gaar zijn. Bedek de bovenkant van de schaal als de groenten te snel kleuren.