nl

Risottopasta met balletjes

< Risottopasta met balletjes
  • Tijd 115 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Ingrediënten

voor 4 personen
___
  • 150 g Balade culinaire room
  • 750 ml groentebouillon
  • 400 g gemengd gehakt (varken/rund of kip of vegetarisch alternatief)
  • 300 g courgette
  • 250 g orzo pasta (of “vogeltong”)
  • 250 g kerstomaten
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 50 g paneermeel
  • 4 takjes peterselie
  • 2 middelgrote uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ei
  •   Olijfolie
  •   Zout, zwarte peper

Risottopasta met balletjes

Risottopasta met balletjes
  • Tijd 115 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte). Snipper de uien en de knoflook fijn. Doe de helft van dit mengsel in een kom. Voeg het gehakt, de fijngesneden peterselie, het losgeklopt ei, peper en zout toe. Meng goed en vorm er balletjes van. Rol ze door het paneermeel en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met wat olijfolie en bak 20 minuten.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en voeg de kerstomaten toe. Laat ze op laag vuur confijten tot ze zacht zijn.
  • Snijd de courgette in kleine blokjes. Fruit het resterende ui-knoflookmengsel in een antikleefpan met een eetlepel olijfolie. Voeg de courgetteblokjes toe en roerbak ze kort mee.
  • Breng de groentebouillon aan de kook. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een andere pan en voeg de orzo pasta toe. Roer goed. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en roer regelmatig tot de pasta beetgaar is. Voeg de room, courgette, kerstomaten en Parmezaanse kaas toe. Meng goed en serveer met de gehaktballetjes en wat verse rucola.