fr

Hartige cake met kruiden, ham en kaas

Hartige cake met kruiden, ham en kaas
  • Tijd 60 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Ingrediënten

voor 2 personen
___
  • 150g beenham
  • 160g geraspte emmentaler
  • 20g boter
  • 20dl Balade-room So Light
  • 4 eieren
  • 180g patisseriebloem
  • 1 zakje(s) bakpoeder
  • 2 takjes dragon
  • 2 takjes platte peterselie
  • Zout

Hartige cake met kruiden, ham en kaas

Hartige cake met kruiden, ham en kaas
  • Tijd 60 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

  • Snijd de ham in blokjes
  • Hak de kruiden fijn
  • Meng de eieren met het bakpoeder en de bloem tot een homogeen beslag
  • Voeg de room, de kruiden en wat zout toe en meng goed. Schep de kaas en de ham door het beslag
  • Beboter een cakevorm en stort er het beslag in. Bak 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C
  • Haal de cake uit de oven en laat 15 minuten afkoelen
  • Haal de cake uit de vorm en snijd in plakken