fr

Vegetarische lasagne

  • Tijd 35 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Ingrediënten

voor 2 personen
___
  • Lasagnevellen
  • 100g geraspte gratinkaas
  • 125g gedroogde tomaten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 50cl Balade-room So Light
  • 2 tl gedroogde basilicum
  • 5 takjes gedroogde oregano
  • Olijfolie
  • Zout en peper
  • 2 courgettes
  • 250g ricotta
  • 150g groene olijventapenade

Vegetarische lasagne

  • Tijd 35 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200° C.
  • Snij de courgettes en gedroogde tomaten in kleine blokjes. Snipper de ui en de look fijn.
  • Verhit de olie in de pan en fruit de ui en de look. Voeg de courgette- en zongedroogde tomaatblokjes, de basilicum en de oregano toe. Kruid naar smaak met peper en zout. Roerbak een vijftal minuten.
  • Giet de Balade-room in de pan en laat een achttal minuten inkoken. Roer regelmatig.
  • Laat even afkoelen.
  • Meng de ricotta met de olijventapenade, voeg wat peper toe.
  • Verdeel een beetje olijfolie over de randen van een ovenschaal.
  • Schep enkele lepels room- en groentemengsel in de schaal. Bedek met lasagnevellen. Schep vervolgens de ricottamengeling op de lasagnevellen en bedek opnieuw met lasagne. Herhaal dit tot de schaal gevuld is, eindig met de groenten.
  • Verdeel de geraspte kaas over de groenten en zet 25 minuten in de oven.
Smakelijk !