fr

Soep van spliterwten, koriander en geroosterde kokos

< Soep van spliterwten, koriander en geroosterde kokos
  • Tijd 40 min
  • Moeilijkheid
  • Budget
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E

Ingrediënten

voor 4 personen
___
  • 120 ml Balade Bio Room
  • 180 g spliterwten
  • 65 cl water
  • 20 cl kokosmelk (200g)
  • 1 takje groene selder (15g)
  • 1 ui (80g)
  • 1 blokje bio groentebouillon (10g)
  • 1 teentje knoflook (5g)
  • 2 takjes verse munt + voor de afwerking (20g)
  • Kokosschilfers (10g)
  • Olijfolie (30g)
  • Zwarte peper (3g)

Soep van spliterwten, koriander en geroosterde kokos

Soep van spliterwten, koriander en geroosterde kokos
  • Tijd 40 min
  • Moeilijkheid
  • Budget
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E

Bereiding

  • Snipper de ui en hak de look en de groene selder fijn. Fruit 5 min op een zacht vuur met een eetlepel olijfolie.
  • Doe het water en het bouillonblokje in de pan en breng aan de kook.
  • Voeg de spliterwten en de kokosmelk toe en kook 25-30 min. op een zacht vuur. Roer regelmatig om. Controleer de garing van de spliterwten.
  • Giet alles in de mengkom van de blender. Voeg de bio room en de blaadjes munt toe en mix alles fijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Rooster de kokosschilfers in een hete pan zonder vetstof.
  • Werk af met de geroosterde kokosschilfers en enkele blaadjes munt en dien de soep op.

Nutri-score

Dit recept scoort:

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E