fr

Luchtige pancakes

< Luchtige pancakes
  • Tijd 35 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Ingrediënten

voor 4 personen
___
  • 46 cl Balade Bio Room
  • 60 g patisseriebloem
  • 50 g fijne rietsuiker
  • 4 eieren
  • 4 g bakpoeder
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  •   Bakboter

Luchtige pancakes

Luchtige pancakes
  • Tijd 35 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

  • Scheid het eiwit en de eierdooiers. Zet de kom met eiwit 15 minuten in de diepvriezer.
  • Doe de room en de vanille bij de eierdooiers en klop met een garde. Voeg de bloem en het bakpoeder toe. Klop krachtig om alles goed te vermengen.
  • Neem de kom met eiwit uit de diepvriezer. Klop de eiwitten met een mixer op terwijl je langzaam de suiker toevoegt. Klop tot er stevige pieken op het eiwit staan wanneer je de machine uitzet. Schep beide mengsels voorzichtig onder elkaar.
  • Verhit een grote antiaanbakpan op een laag vuur. Laat wat boter smelten in de pan. Schep wat lepels beslag in de pan en laat genoeg ruimte tussen. Schep dan een tweede lepel beslag op elk hoopje. Dek af en laat 5 minuten bakken op laag vuur. Draai de pancakes om en laat nog 3 minuten bakken.
  • Dien op met verse blokjes fruit.