fr

Hoevekip met verse kruiden en smeuïge wortelpuree

Hoevekip met verse kruiden en smeuïge wortelpuree
  • Tijd 105 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Ingrediënten

voor 2 personen
___
  • zout & peper
  • 12,5 cl Balade BIO room
  • 100 Balade boter 0% lactose
  • 500 g wortelen
  • 0,5 citroen
  • 0,25 bosje verse peterselie
  • 0,5 bosje verse dragon
  • 1 teentjes knoflook
  • 0,5 biologische hoevekip

Hoevekip met verse kruiden en smeuïge wortelpuree

Hoevekip met verse kruiden en smeuïge wortelpuree
  • Tijd 105 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

Kip met aromatische kruiden
 
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Pluk de blaadjes van de kruiden en hak ze grof.
  • Meng 50 g malse boter met de kruidenmengeling, 2 teentjes geplette look en een beetje citroensap.
  • Maak voorzichtig het vel van de kip los van het vlees met je vingers en smeer de mengeling onder het vel.
  • Stop het overschot van de kruidenmengeling in de holte en doe er zout bij.
  • Beboter een grote schaal en bak de kip gaar in ongeveer 1 uur. Arroseer regelmatig met de braadjus.
 
De smeuïge wortelpuree
 
  • Schil de wortelen, snijd ze in blokjes en kook ze in water tot ze helemaal gaar zijn.
  • Giet de wortelen af en mix met de boter en de room tot de puree een romige textuur heeft.
  • Kruid naar smaak met peper en zout.